Get Adobe Flash player

A Fészek Bölcsőde Pécs, uránvárosi részén, csendes környezetben várja a városban lakó családok gyermekeit. A folyamatosan újított, fejlesztett épületben 40 kisgyermek ellátására van lehetőségünk. Három, igényesen berendezett, életkori szükségleteknek megfelelő játékokkal felszerelt csoportszobában, szakképzett kisgyermeknevelők gondozzák a gyermekeket.

Fecskefészek Bölcsőde és Gyermekotthon

Kisgyermeknevelőink türelmes, fizikailag és érzelmileg is biztonságot nyújtó környezetet teremtenek, ahol a gyermek  a saját ütemében, siettetés nélkül fedezheti fel környezetét.

Ügyelünk arra, hogy a városlakó kisgyerekek számára olyan alkalmakat teremtsünk, amikor megtapasztalhatják a természet közelségének/körforgásának élményét. Ezt szolgálja törekvésünk a természetes anyagok használatára, terményekkel való foglalatosságokra, valamint "kiskert projektünkben " való aktív részvételre.

Fecskefészek Bölcsőde és Gyermekotthon

 

Az év nagy részében, zöldnövényekben gazdag, árnyékos, biztonságos mozgásteret, kellemes időtöltést nyújtó játszókertünkben van lehetőségük levegőzni gyermekeinknek. Telepített, modern fajátékaink aktív időtöltésre, változatos mozgáslehetőségekre adnak alkalmat. A téli zord időjárás esetén is kedvükre ugrálhatnak mozgásfejlesztő eszközökkel jól felszerelt tornaszobánkban.

Kisgyermeknevelőink bátorítása mellett alkotószobánkban festhetnek, maszatolhatnak, papírt téphetnek, pepecselhetnek és ismerkedhetnek különféle anyagokkal, terményekkel gyermekeink.

Továbbra is szívügyünknek, fontos feladatunknak tartjuk a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelését, gondozását, akik fejlesztését a Pedagógiai Szakszolgálat szakemberei látják el. Igény esetén - a valamely területen elmaradást mutató gyermekeink szakorvosi javaslat alapján -, medencénkben hidroterápiában részesülhetnek, fejlesztőpedagógusunk által.

Fecskefészek Bölcsőde és Gyermekotthon

Célunk, hogy bölcsődénkben az intézmény központú nevelés helyett, egy nevelés központú intézmény segítse a családokat.


Elérhetőségeink

 

bölcsődevezető: Farkasi Gabriella (mobil: 36 30 575 4634)

cím: 7633 Pécs,Gosztonyi Gyula u. 1
tel.:36 72 253 097 Fax.:36 72 551 121 Mobil: 36 30 575 6518
e-mail: feszek @kszipecs.huEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." title="Fészek gyermekotthon">

Nagyobb térképre váltás

Kisgyermeknevelőink

 

Budai Tímea

Fecskefészek Bölcsőde és GyermekotthonÖrömmel foglalkozom nap mint nap a ránk bízott kisgyermekekkel. Fontos számomra, hogy türelemmel és empátiával forduljak hozzájuk, megértsem viselkedésüket, figyelembe vegyem egyéni igényeiket. Személyiségük kibontakoztatása mellett, igyekszem elősegíteni egészséges testi és harmonikus lelki fejlődésüket. Mindehhez gyakran hívom segítségül a zene varázslatos erejét furulyaszó és dalolás formájában.

Tusnovics Zsuzsanna

Fecskefészek Bölcsőde és GyermekotthonSzeretetteljes neveléssel, gondozással igyekszem apró örömöket nyújtani a rám bízott gyermekek számára. Elégedettséggel tölt el, ha látom fejlődésüket, növekedésüket. Abban segítem őket, hogy érzelmileg kiegyensúlyozott, nyitott, érdeklődő gyermekké, felnőtté válhassanak.

Menyhárt Józsefné, Andi

Fecskefészek Bölcsőde és Gyermekotthon21éve dolgozom gondozónőként, 12 évig a Gyermekotthonban, majd a Bentlakásos Bölcsődébe kerültem. 
Sok örömet jelent számomra a gyerekekkel való együttlét. Nagy empátiával rendelkezem, átérzem a gyerekek esetleges problémáit, viselkedésük okát.
Fontos számomra, hogy a kicsik örömmel jöjjenek bölcsődébe, és ittlétük alatt vidámak, kiegyensúlyozottak legyenek. A gyerekek egyéni igényeinek megfelelően próbálok feléjük közelíteni.
Elégedettséggel tölt el, ha látom a fejlődést: hogyan lesz a pici megszeppent gyermekből „érett” magabiztos óvódás. A szülőkkel való jó kapcsolat, bizalom kialakítása is fontos része a munkámnak.

 

Csordás Józsefné, Erzsi néni

Fecskefészek Bölcsőde és GyermekotthonAzt csinálom, amit szeretek, a hobbim, a munkám. 
32 éve ugyanazon a helyen dolgozom. Empátiával fordulok a családok felé, - könnyebben tudok így segíteni a mindennapi élet eseményeiben. A rám bízott gyermekekre, éber figyelemmel vigyázok, gondozom, nevelem őket - fejlődésüket szakmai tudásommal, tapasztalataim felhasználásával is segítem! Annak örülök, ha mindennap szülő és gyermeke örömmel, elégedetten köszön el: "holnap is jövünk".

 

Pálné Burány Tünde

Fecskefészek Bölcsőde és GyermekotthonÚgy vélem mi, akik ezt a szakmát választottuk, a gyermekekért vagyunk. Azért dolgozom, hogy ők és szüleik mindennapjait megkönnyítsem, hogy biztonságban és szeretetteljes légkörben érezze magát a gyermek, amíg a családjától távol van.


Suvákné Gamus Renáta


Úgy érzem megvan bennem minden olyan képesség, ami          elengedhetetlen a gyermekek nevelésénél - szeretet, türelem,    kedvesség, tudatosság, tolerancia és nyitottság feléjük. Családias, jó    hangulatú légkör megteremtése a célom, ahol a gyermekek jól érzik magukat és ezzel a szülői bizalmat is sikerül elnyernem.

 

Intézményünk pillanatai

Csecsoéletképek
A fényképekre kattintva megtekintheti a webalbumunkat!

Intézményünk házirendje

Intézményünk házirendével kapcsolatos tudnivalókat az alábbi linken található dokumentumban olvashatják.

Ajánljuk

Bölcsődék egyesülete

Ringató

Biztos kezdet

Pécsi mamami

Három királyfi

Iveszics Tünde védőnő baba-mama oldala!

 

 

Copyright © www.kszipecs.hu