Get Adobe Flash player

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának jóváhagyásával a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. 2012. évben TÁMOP pályázatot nyújtott be az ESZA Nonprofit Kft-hez. A nyertes pályázat segítségével került kialakításra a 2015 decemberéig pályázati forrásból finanszírozott sajátos nevelési igényű gyermekeket ellátó családi napközi.

2013 decemberében a Fészek Bölcsődével közös épületben kezdte meg működését családi napközink, amely hétköznap 8-16 óráig (igény esetén meghosszabbított nyitva tartással) áll a kisgyermekes családok rendelkezésére.

A Fészek - Családi Napközibe 20 hetestől 6 éves korig fogadunk bölcsődei csoportba nem integrálható, 3-4 sajátos nevelési igényű gyermeket, akiket kisgyermeknevelő, gyógypedagógiai asszisztens végzettségű szakemberek nevelnek-gondoznak.

A kis létszámú csoportba olyan gyermekeket várunk, akik azonnali bölcsődei, óvodai integrációja nem lehetséges vagy hosszabb előkészítést igényel. A családi napköziben intenzív, komplex szemléletű korai fejlesztés folyik. A Pedagógiai Szakszolgálat utazó gyógypedagógusai hetente járnak gyermekeinkhez, ezen kívül plusz szolgáltatásként hidroterápiát és Dévény-tornát biztosítunk ellátottjainknak a korai fejlesztés keretei között.

Az új kialakítású napközi egy 20 m2-es, egyéni szükségleteknek megfelelően berendezett csoportszobából, 5 m2-es előtér-öltözőből valamint mosdóból áll. Az előtérből az udvarra közvetlenül ki lehet jutni.

A családi napközibe járó gyermekek a fa mozgásfejlesztő játékokkal kialakított udvart és a gazdag mozgáslehetőséget biztosító tornaszobát a bölcsődésekkel közösen használják, ami lehetőséget nyújt a két csoportba járó gyerekek közeledéséhez, ismerkedéséhez valamint abban, hogy gyermekeink átlagosan fejlődő társaiktól mintát kaphassanak a játék, önállóság stb. terén.

A bölcsőde saját főzőkonyhájában a sajátos nevelési igényű gyermekek részére idényjellegű, egyéni igényeiknek megfelelő konyhatechnikai eljárásokkal készített ételeket kínálunk.

Az élet első néhány évében elkezdett fejlesztés, illetve a pozitív környezeti hatások stimuláló hatása az idegrendszer regenerálódó képességét és késői fejlődését támogatja. Ez azért is nagyon fontos, mert az életkor előrehaladtával az „elszalasztott lehetőségeket” már nem lehet pótolni, a hibásan rögzült mintázatok a későbbi életkorban már nem vagy nagyon nehezen korrigálhatók.

A Fészek Családi Napköziben az alábbi terápiák kerülnek alkalmazásra:

  • Tervezett szenzomotoros tréning
  • Hidroterápiás rehabilitációs gimnasztika
  • Gyógytorna Dévény-módszerrel

 

Az érdeklődő családokat szívesen látjuk a helyszínen!

 

 

 

Ajánljuk

Bölcsődék egyesülete

Ringató

Biztos kezdet

Pécsi mamami

Három királyfi

Iveszics Tünde védőnő baba-mama oldala!

 

 

Copyright © www.kszipecs.hu